Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعداز گذشت ۱ ماه از زلزله تیرماه شهر سنخواست، اهالی روستاهای مجاور به‌ویژه روستای قلی شرایط سختی را سپری می‌کنند و گرمای روز و سرمای شب را با بچه‌های کوچک در چادر‌ها سپری می‌کنند. ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۷ استانها خراسان شمالی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، زلزله تیرماه گذشته که مرکزیت آن در شهر سنخواست بود خسارات زیادی را برای اهالی روستاهای قلی، کلاته موری، کرف و دیگر روستاها به بار آورده که بعداز گذشت 1ماه از آن هنوز درگیر خسارات زلزله هستند و هیچ کمکی به آن‌ها نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعداز گذشت یک ماه مسئولان هیچ خبری از ما نگرفته‌اند

به گفته اهالی روستای قلی روز بعد زلزله مسئولان نهادهای مرتبط در محل حضور پیداکرده و با یادداشت خسارات و دادن وعده‌هایی محل را ترک کرده‌اند و اکنون که از زلزله 1 ماه گذشته ‌اصلاً خبری این اهالی را نگرفته‌اند.

این در شرایطی است که بسیاری از این خانواده‌ها دارای فرزندهای خردسال و افراد میانسال هستند که به‌دلیل تخریب خانه‌ها٬ در چادر زندگی کرده و با بیماری‌های بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند.

قادری٬ از اهالی روستای قلی اظهار داشت: مسئولان متولی امر همان روزهای اول آمدند و با چند یادداشت و وعده محل را ترک کردند و الان 1 ماه می‌گذرد که هیچ خبری نگرفته‌اند.

وی در ادامه افزود: نداشتن چادر امداد سبب شده است که خانوادگی و با بچه‌های خردسالم در چادرهای غیر‌استاندارد و مسافرتی شب‌ها را سپری کنیم که سبب مریض شدن خانواده شده است.

محمدی یکی دیگر از اهالی که در حال ساخت خانه زلزله‌زده‌ی خود بود، اظهار داشت: خانواده‌ام آواره خانه فامیل‌ها هستند، وقتی دیدم هیچ خبری نشد و خانه همینطور به حال خود رها شده است، با قرض‌کردن پول از دوستان اقدام به مقاوم‌سازی خانه کردم.

وی افزود: خبری از ما نگرفته‌اند، خانه‌هایمان هر لحظه ممکن است ‌تخریب کامل شود و بریزد بر سر دام‌هایمان. در این شرایط بد اقتصادی و نبود اشتغال، این مشکل نیز مزید برعلت شده است و مجبور شده‌ایم در بی‌پولی خانه را نیز مرمت کنیم. از شرایط وام و تسهیلات هیچ اطلاعی به ما داده نشده است.

70 واحد مسکونی در روستای قلی دچار ترک‌خوردگی شده است

علی‌اکبر محبی فرماندار پیشین جاجرم اظهار داشت: میزان خسارت‌های وارد شده به واحدهای مسکونی روستایی سنخواست ناشی از وقوع زلزله حدود 20 میلیارد ریال برآورد شده است. زلزله همچنین پنج میلیارد ریال به بخش کشاورزی خسارت وارد کرده است.

وی درباره خسارات وارده به روستاها تصریح کرد: 30 واحد مسکونی در روستای کلاته ترک‌ها و 70 واحد مسکونی در روستای قلی دچار ترک‌خوردگی شده است. بیش از 30 واحد نیز به‌علت شدت خسارت قابل سکونت نیست و به‌همین منظور این خسارت‌دیدگان در چادر اسکان داده شده‌اند. 

فرماندار سابق جاجرم با بیان اینکه بیشتر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده مربوط به بافت قدیمی روستا قلی بوده است، تصریح کرد: تمام خسارت‌دیدگان از زلزله با معرفی به بنیاد مسکن از دریافت تسهیلات ویژه مسکن روستایی بهره‌مند می شوند تا نسبت به مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی اقدام شود. 

محبی در ادامه میزان واحدهای نیازمند تعمیرات را 85 واحد عنوان کرد و افزود: این واحدهای روستایی به مرکزیت روستاهای قلی و کلاته ترک‌ها واقع‌شده و درمجموع 7 روستا از این زلزله دچار آسیب شده‌اند.

به گزارش تسنیم، صبح روز 26 تیرماه٬ زمین لرزه‌ای به قدرت 4 و 9 دهم ریشتر‌ بخش سنخواست در شهرستان جاجرم خراسان‌شمالی را به‌لرزه درآورد.

انتهای پیام/ ز

R7719/P41362/S6,55/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۱۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمامی نیروهای امدادی خدماتی گروه های جهادی و مردمی در مناطق سیل زده پای کار بودند

خالد ایزدپناه رئیس شورای اسلامی شهرستان مرزی دشتیاری  گفت: در دو سیلاب اخیر نیروهای امدادی هلال احمر، هوانیروز ارتش، نیروی دریایی ارتش، نیروی زمینی سپاه پاسداران ، گروه های جهادی و مردمی ،بسیجیان همه پای کار بودند در منطقه سیل زده حضور داشتند و کار امدادرسانی تا آخرین روز سیلاب هم از راه زمینی و هوایی  ادامه داشته است. 

وی ادامه داد: دشتیاری همواره آماج سیلاب های سهمگینی بوده و خسارت های فراوانی را بر جای گذشته است و در دو سیلاب اخیر شهرستان دشتیاری در دو بخش راه های روستایی و کشاورزی بیشترین آسیب به خود دیده است.

خالد ایزدپناه اظهار داشت: با توجه به تجربه ای که در سیل دیماه ۹۸ بود انتظار داشتیم در سیل اسفند ماه ۱۴۰۲ و فروردین ماه ۱۴۰۳ خسارت ها باید به مراتب کمتر می شدند متأسفانه به علت ضعیف بودن زیرساخت مجدد شاهد حجم عظیمی از آسیب ها به زیرساخت راه روستایی و کشاورزی بودیم 

وی افزود: علاوه بر خسارت ها به زیرساخت های  راه و کشاورزی شاهد هدر رفت میلیون ها مترمکعب آب حاصل از سیلاب به دریا بودیم آبی که بدون هیچ هزینه ای به دست اومد و جلوی چشم مردم بدون هیچ استفاده ای به دریا رفت.

رئیس شورای اسلامی شهرستان مرزی دشتیاری در ادامه گفت: به علت گستردگی راههای روستایی و مواصلاتی بعد از گذشت ۲۰ روز از سیل اخیر متأسفانه بعضی از راههای روستایی ترمیم و بازسازی نشدند و مردم با سختی عبور و مرور انجام می شود بندسارهای کشاورزی بر اثر سیل تخریب شده و نیاز به مرمت و بازسازی دارند کشاورزی مردم از بین رفته است و نیازمند توجه به خسارت دیدگان است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۵۰ چادر برای اسکان حادثه دیدگان آتش‌سوزی روستای امام‌زاده ابراهیم برپا می‌شود
  • خسارت آتش سوزی در روستای گردشگری امام‌زاده ابراهیم شفت - گیلان
  • فیلم| تازه‌ترین تصاویر از خسارت‌های آتش‌سوزی گسترده روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر
  • حکایت تسنیم از دانش‌آموزانی که رنج علم دارند + فیلم
  • تمامی نیروهای امدادی خدماتی گروه های جهادی و مردمی در مناطق سیل زده پای کار بودند
  • زائران آماده اعزام به سرزمین وحی / اعزام زائران خراسان شمالی اواخر اردیبهشت انجام می‌شود
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق